Hatay Usulü Künefe

Hatay Usulü Künefe


Künefeyi evde yapamaz mıyım ;derseniz , rahatlıkla yapılabileceğini söyleyebilirim.
Künefe Malzemeleri :
-450 gr tel kadayıf
-300 gr tuzsuz peynir
-300 gr tereyağı
-150 gr antepfıstığı
Şerbet malzemeleri :
-350 gr tozşeker
-1,5 su bardağı su
Öncelikle su ve toz şekeri kaynatıp 6-7 damla limon suyu ekleyerek künefe şerbetini hazırlayın.Künefe şerbetini soğumaya bırakın.Tel kadayıfları biraz daha inceltmek amacıyla keskin bir bıçakla zırhlayın. Küçük bakır künefe kaplarını kalınca yağlayın.Kıydığınız kadayıfın yarısını künefekaplarına eşit bir şekilde pay edin.Ve hafifçe bastırın, ufaladığınız peynirleri bakır künefe kaplarına eşit bir şekilde dağıtın. Üzerlerine  tekrar yarısını bıraktığınız kadayıfları serpin ve yine hafifçe bastırın. Ve kısık ateşte her iki tarafını da çevirerek kızarıncaya kadar pişirin. Kenarda soğumaya bıraktığınız şerbeti sıcacık künefenin üzerine dağıtın, antep fıstığını kaplara göz kararı serpiştirin. Hatay usulü künefe servise hazır