Hatay Taş Kadayıfı

Hatay usulü tatlılar içerisinde ağız ile yapılan taş kadayıfı bulunur. Hatay bayanları sağolsunlar bize taş kadayıfı tarifi ve resimleri ile birlikte gönderdiler. Hatay Antakya’da bulunan işletmemize bu yönden katkı sağlayan, bizleri destekleyen kişilere teşekkür ederek, taş kadayıfı yapılışı ve tarifi hakkında sizlere bilgiler vereceğiz.
Ağız: İneklerin doğum yapması sonucunda ilk çıkan sütün kaynatılması ile çökeleği andıran gıda ürünüdür.

Ağızlı Taş Kadayıfı Tarifi:

Taş Kadayıfı Yapılışı

Malzemeler:

  • 1 Kğ Kadayıf
  • Yarım Kğ Ağız
  • 2,5 Su Bardağı Şeker
  • Şerbet için 3 Su Bardağı Su

Taş Kadayıfı Yapılışı


Bir tencere içerisine su ve şeker eklenir. İyice şeker ve su  karıştırılarak homojen haline getirine kadar karıştırmaya devam edilir. 20 dakika kaynamaya bırakılır. Bu arada taş kadayıfları içerisine ağızlar eklenir ve parmak uçlarınızla bastırılarak birleştirilir.Yukarıdaki resimde birleştirme şekli verilmiştir. Tepsi içerisine yaptığınız kadayıflar yatay şekilde döşenir. Şerbeti iyice içecek şekilde ayarlanır.

Kadayıfa Şerbetin Dökülmesi


Şerbet 20 dakika kaynadıktan sonra güzelce üzerinde gezdirilerek dökülür. İyice şerbetin dağılması gerekir. Her noktaya eşit yayılacak şekilde ayarlama yapmanız gerekir. Biraz soğumaya bırakılır. Daha sonra tabaklara dikkatli konularak, servis edilir. Servis sırasında evde ceviz veya antep fıstığı içi çekilmiş varsa üzerine koyabilirsiniz. Genelde hindistan cevizi üzerine serpiştirilerek servis edilir. Tamamen size kalmıştır. Afiyet olsun.