Antakya Usulü Kısır sarmiçi


Antakya Usulü Kısır sarmiçi




MALZEMELER:(6 KİŞİLİK)
6 çay bardağı köftelik esmer bulgur
2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 çay kaşığı kimyon
1 su bardağından 1-2 parmak eksik zeytin yağı(yeterli ama isteğe göre arttırabilirsiniz)
Yarım su bardağı nar ekşisi (yeterli ama isteğe göre arttırabilirsiniz)
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
7-8 adet taze soğan
YAPILIŞI:Yoğurma kabına bulgur, biber salçası ve domates salçası,kimyon koyun.bir kaseye su koyun.bu suyu sadece elinizi ıslatmak için kullanacaksınız.elinizi ıslatıp iyice yoğurun.(antakya usulü kısırda bulgur ıslatılmaz.sadece eller ıslatılarak yoğrulur.bulgur kurudukça elinizi ıslatın.sürekli elinizi ıslatmaya gerek yok.)
bulgur yenecek kıvamda yumuşayıncaya kadar yoğurun. Bulgur yumuşayınca nar ekşisi ve zeytinyağı ekleyip karıştırın ve hafif yoğurun.(zeytinyağı ve nar ekşisi bulgura karışabilmesi için)
ince ince doğranmış maydanoz, nane, taze soğanı ekleyin. karıştırın.marul ve turşu ile birlikte servis edin. Afiyet olsun…